Slider

Tarieven

Een eerste behandeling duurt een uur en kost €80,00. Een vervolgbehandeling kost €61,00.

Tot 24 uur van tevoren kan een afspraak kosteloos worden afgezegd. Daarna wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Het afzeggen van een afspraak dient bij voorkeur telefonisch te gebeuren. Wordt de afspraak afgezegd per mail, sms of app, dan geldt de afzegging pas wanneer je een bevestiging ontvangen hebt.

 

Vergoedingen

Acupunctuur en vergoeding door de zorgverzekering

Wil jij met behulp van acupunctuur of Chinese kruiden je gezondheid verbeteren? Neem dan even de tijd hoe het zit met de vergoedingen door de zorgverzekering. Hier vind je alvast antwoorden op veel gestelde vragen.

 

In welk pakket zit acupunctuur?

Acupunctuur is niet opgenomen in de basisverzekering, maar wordt gedekt door de aanvullende verzekering onder de categorie alternatieve geneeswijze.

 

Hoeveel wordt er vergoed?

Het bedrag dat je vergoed krijgt verschilt per zorgverzekeraar. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur volledig of gedeeltelijk tot een maximum bedrag per kalenderjaar. Klik op de groene button voor het meest actuele vergoedingen overzicht van de Beroepsvereniging waarbij Acupunctuur Twente aangesloten is, of check je eigen polis.

 

Bij welke Beroepsvereniging is de praktijk aangesloten?

Het is vereiste om bij een erkende Beroepsvereniging aangesloten te zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding van de consulten. Acupunctuur Twente is aangesloten bij beroepsvereniging Zhong.

 

Hoe zit het met het eigen risico?

Een acupunctuurconsult is niet van invloed op het eigen risico aangezien deze voor het basispakket geldt. Er wordt dus vanaf het eerste consult vergoed.

 

Is er een verwijsbrief nodig?

Je kunt ieder moment besluiten om acupunctuur of een consult voor Chinese kruiden te gaan doen, er is namelijk geen verwijsbrief van de huisarts nodig, alleen een afspraak met een behandelaar. Natuurlijk kun je wel je huisarts erover inlichten.

 

Hoe werkt het met declareren?

Je betaalt zelf rechtstreeks aan Acupunctuur Twente zoals vermeld op de factuur. De factuur gebruik je om je declaratie in te dienen bij de zorgverzekering die de vergoeding aan jou betaalt. De meeste zorgverzekeraars hebben hier een handige App voor, zodat het declareren een fluitje van een cent is.

 

En hoe zit het met de kosten van de kruiden?

De kosten van de kruiden komen in de meeste gevallen voor eigen rekening. Reken op een bedrag van rond de €50,- (+/-30%) voor drie weken.