Slider_home2

Als kind raapte ik al van alles op in het bos: bladeren, besjes, takjes. Toen ik wat ouder was begon ik me te interesseren voor de geneeskrachtige werking van wat ik in de natuur zag groeien. Ik ging naar een lezing van wijlen Mellie Uyldert, die een enorme kennis had over kruiden. Als enig kind van een jaar of vijftien luisterde ik tussen de volwassenen enigszins verlegen, maar ook geboeid naar haar verhaal.

De natuur was altijd dichtbij. Uren lang kon ik rondstruinen in het verwilderde stuk plantsoen achter ons huis. Of ik lag in het donker met mijn rug op het grasveld om naar de heldere sterrenhemel te kijken. Ik ging naar de kunstacademie, fotografeerde, schilderde landschappen en maakte houtsneden van abstracte akkers. Na jaren van omzwervingen kwam ik in aanraking met de Chinese geneeskunde. Het was het juiste moment voor mij om mijn interesse op dat gebied te voeden en ik begon aan de studie Traditionele Chinese Geneeskunde bij Qing Bai. Er ging een wereld voor me open, waarin ik verbanden begon te begrijpen en zag hoe alles met elkaar in verbinding staat, iets wat ik als kind al aanvoelde.

Naast de studie acupunctuur volgde ik ook de kruidenstudie. Bij Bo Yi te Zoetermeer heb ik les gegeven op de kruidenopleiding. Inmiddels heb ik mijn praktijk Acupunctuur Twente al meer dan dertien jaar en heb heel wat mensen op mijn behandeltafel gehad en velen geholpen met het verlichten of wegnemen van hun klachten.

 * * *

Ik ben  aangesloten bij beroepsvereniging Zhong, de consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars. Hieronder volgt een beknopt overzicht van opleidingen die ik gevolgd heb. Daarnaast heb ik vel bijscholingen gevolgd en volg ik die nog jaarlijks.

Acupunctuur bij Qing Bai, Amersfoort

Chinese kruiden bij Qing Bai, Amersfoort

Westers Medische Basiskennis bij Qing Bai, Amersfoort

Bu Ming, het voeden van je bestemming bij International Lectures, Soesterberg

Huang Di Nei Jing, klassieke tekst over de Chinese geneeskunde bij International Lectures, Soesterberg

Westers medisch volgens CPION normen

Opleiding Intuïtieve training en Healing bij Omzin, Borne