Ben jij wel eens jaloers op een verdroogde citroen?

Ken je dat? Je loopt nietsvermoedend naar keuken om nog eens een kop thee voor jezelf in te schenken. En dan valt je blik op iets en ineens komt een gedachte omhoog als een duveltje uit een doosje. Je schrikt er bijna van.

Een freeze-moment...

Je blik lijkt zich te vernauwen en het lijkt of je jezelf ineens bekijkt als door een cameralens. Je wordt ineens de beschouwer van je eigen leven. Ik had laatst zo’n moment. Ik liep naar de keuken en mijn blik viel op… Nee. Ik moet eerst iets anders vertellen. Ik had een week of twee eerder een bos gerbera’s op de vaas staan. Die stonden op het blad tussen kamer en keuken. Die gerbera’s raakten op een gegeven moment aan het eind van hun Latijn. Dat deden zij op zeer natuurlijke wijze. Ze lieten hun kopjes hangen en hun bloemblaadjes vallen. Ik vond dat iets vertederends hebben, zoals die afgevallen blaadjes op het houten blad lagen. Ze hadden een geheel eigen schoonheid. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien. Na een paar dagen hadden zich ineens allemaal zaadpluisjes geopend die bij nadere studie onderaan de blaadjes hingen.

Hoe schattig!

Nu kon ik ze echt niet meer weggooien. Maar die pluisjes waaiden telkens door de kamer heen en dat vond ik nou ook weer niet zo handig. Daarom had ik ze in de schaal gelegd waarin de vaas met stervende bloemen had gestaan. In die schaal lag ook een verdroogde citroen. Kortom, er lag een verdroogde citroen in een bedje van zachte pluisjes. En toen liep ik dus naar de keuken en bleef mijn blik op die citroen en consorten kleven. Ik werd geraakt door de zachtheid van die pluisjes, hoe zij teder die hard geworden verdroogde citroen omhulden. En ik voelde ineens een hevig verlangen naar zachtheid. Ik werd jaloers op die verdroogde citroen.

20151126_104927 citroen1

 

 

 

 

 

Ja, echt waar!

Ik wilde ook in een bedje van pluisjes liggen en zachtjes gekieteld worden. Terwijl ik er zo aan dacht daalde er al iets van dat donsgevoel over mij neer. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik word wel vaker overvallen door dit soort gevoelens. Tot zover alles oké. Maar toen kwam mijn freeze-moment. Terwijl ik me inmiddels door donzige pluisjes omhuld voelde, zag ik mezelf staan in mijn acupunctuurpraktijk. Met een naald in mijn hand, klaar om te prikken. Ieieieh! Een naald, na al die zachte pluisjes voelde de naald als een dolk… Hoe kon ik dat over mijn hart verkrijgen? Ik kon het even niet rijmen in mezelf. Ik moest eerst die kop thee in schenken en vervolgens weer op de bank gaan zitten naast de kat, om met mezelf in het reine te komen.

Na een tijdje wist ik het.

Het ging niet om die naald. Die zorgde weliswaar voor een prikje, want dat doen naalden. Zelfs als ze niet dikker dan een mensenhaar zijn. (En dan te bedenken dat acupunctuur met stenen naalden is begonnen. Daar moest ik echt niet aan denken…. Brrr zo´n dikke beitel in je huid…). Nee, het ging om wat ik er mee teweeg bracht. Hoe vaak hoor ik wel niet mensen zachtjes wegsoezen op de behandeltafel. Of hoor ik hoe ze zich ontspannen voelen. Of ze vertellen een volgende keer dat ze veel minder last hebben van hun schouder. Dat ze meer innerlijke rust ervaren, meer zelfvertrouwen. Of dat ze nu dingen anders doen, met meer bevrediging. Kortom, een pluisjeseffect. Aaaah, opluchting toen ik dat ontdekte. Ik voelde mijn schouders ineens een stuk naar beneden zakken. Alsof er een bedje van zachte pluisjes over me neerdaalde.

Heb je ook behoefte aan meer pluisjes in je leven?

Dat kan! Voor een afspraak kun je contact met me opnemen via het contactformulier op de website.

Maar er is meer…!

Sinds vorig jaar werk ik ook via intensieve één-op-één dagretraites op locaties in de natuur. Op een bijzondere manier kun je op zo’n dag -waarin alles om jou draait- meer innerlijke vrijheid en rust bereiken, als basis voor een vervullend en succesvol leven. Aan zo’n dag gaat een telefonisch verhelderingsgesprek vooraf waarin je helderheid over jouw situatie krijgt en over wat jij voor stappen zou kunnen nemen. Dus, voel jij je moe, loop jij telkens vast in je eigen gedachtestroom, je relatie of je werk?  Heb jij behoefte aan meer zelfliefde en zelfvertrouwen, verlang jij naar een lichter leven meer in verbinding met jezelf? En ben je bereid om in jezelf te investeren? Schroom dan niet om contact met me op te nemen.

Geplaatst in Blog.