Slider_home2

Behandeling

Hoe ziet een behandeling er uit?
Het eerste consult begint met een uitgebreid gesprek, waarin jij en jouw vraag centraal staan. Meestal is dat een fysieke of emotionele klacht die je functioneren in meerdere of mindere mate belemmert. Samen met jou probeer ik inzicht te krijgen in o.a. de aard van de klachten, het ontstaan ervan, lichamelijke kenmerken en leefomstandigheden. Ook bekijk ik de tong en voel ik beide polsen. De polsen en de tong geven een indruk van wat er zich precies in het lichaam allemaal afspeelt. Zo stel ik mijn diagnose en wordt duidelijk waar de energie geblokkeerd is, of waar er eventueel te weinig of teveel stroomt. Hierover geef ik graag uitleg, zodat je zelf ook een beter beeld van je klachten krijgt.

Op basis van de gestelde diagnose besluit ik wat de meest geschikte behandelvorm is. De behandeling hoeft niet alleen te bestaan uit het prikken van acupunctuurpunten, maar kan ook aangevuld worden met moxa, de warmte lamp, cupping, guasha of het voorschrijven van Chinese kruiden of leef- en voedingsadviezen. Ook pas ik wel acupressuur toe. Acupressuur is het uitoefenen van een lichte druk met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten.

Voor een behandeling is geen verwijzing van de huisarts nodig en de behandelingen gaan niet ten koste van het eigen risico van de basisverzekering, maar vallen onder de aanvullende verzekering. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden via het aanvullende pakket de consulten geheel of gedeeltelijk tot een bepaald bedrag op jaarbasis.

Ben je ontevreden over een behandeling?
Hoewel ik jou en jouw vraag centraal stel, kan het zijn dat je ontevreden bent over een behandeling of de manier waarop deze uitgevoerd wordt. Bij voorkeur bespreek je dit met mij, maar mocht je er niet uitkomen, dan kan je je wenden tot de Koepel Alternatieve Behandelwijzen, waarbij de praktijk is aangesloten:

Logo Koepel KAB-250x188px